ЗСУ завдали удару по арсеналу зберігання боєприпасів в Тверській області РФ

ЗСУ завдали удару по арсеналу боєприпасів в Торопчино РФ

Вночі на 18 вересня Сили Оборони України завдали удару по арсеналу зберігання боєприпасів МО РФ в с. Торопець Тверської області РФ. Від українського кордону до 107 арсеналу головного ракетно-артилерійського управління в Торопець — менше 500 км.

У Торопці розташований арсенал зберігання боєприпасів, ракет та вибухових речовин, про який не раз писали російські державні ЗМІ.

Супутникові знімки арсеналу по зберіганню боєприпасів в Торопці, РФ
ящики з боєприпасами зберігаються просто неба

Будівництво арсеналу в Торопці завершили кілька років тому. За оцінками, на його будівництво витрачено 3,6 млрд рублів (понад півтора мільярда гривень).

Арсенал збудували в рамках запущеної міноборони Росії в 2012 році програми вдосконалення системи зберігання боєприпасів та вибухових речовин, що ставила на меті виключити розміщення подібної зброї просто неба.

Тоді у російському міноборони заявляли, що арсенал відповідає світовим стандартам і дозволяє укрити запаси ракет та боєприпасів від зовнішнього впливу та забезпечити їхнє збереження.

В арсеналі є холодні та опалювальні приміщення, електричні підстанції, очисні споруди, резервуари для зберігання води та палива, а також понад 100 пожежних водойм.

Російські телеграм-канали вже повідомляли, що у травні та липні безпілотники атакували військову частину у с. Торопець, внаслідок чого були деякі вибухи та пожежі.

Сюжет російських новин про відкриття сучасного арсеналу зберігання боєприпасів в м. Торопець

Джерело в СБУ повідомило ВВС Україна, що у тому місті українські Сили оборони “стерли з лиця землі великий склад головного ракетно-артилерійського управління міноборони РФ”.

Свідки опублікували момент потужного вибуху в результаті детонації боєприпасів:

Повідомляється, що вибух був настільки потужним, що викликав землетрус магнітудою 2,8 бала. Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко сказав, що “на великому складі в місті Торопець у Тверській області росіяни зберігали ракети до “Град”, С-300 та С-400, а також вироблені балістичні ракети до “Іскандер” і починали створювати запас північнокорейських KN23″.

В російському міноборони не коментували пожежу на складах зброї, та й взагалі удари у Тверській області.

Разом із тим джерела в СБУ повідомили ВВС Україна, що “дрони СБУ, ГУР та ССО в прямому сенсі стерли з лиця землі великий склад головного ракетно-артилерійського управління міноборони РФ в населеному пункті Торопець”.

Джерела в українських безпекових органах також твердять, що на складі зберігалися ракети, призначені для оперативно-тактичних ракетних комплексів “Іскандер” тактичних ракетних комплексів “Точка-У”, КАБи та артилерійські боєприпаси.

Удар по складах зброї – це частина “методичного знищення ракетного потенціалу ворога, яким той нищить українські міста”, – повідомило поінформоване джерело в СБУ.

Повідомлення в соцмережі. Селище Цикорєво зруйноване, необхідна евакуація населення
селище Цикорєво зруйноване, населення просить владу про евакуацію

Залишити відповідь