Дії армії РФ в Україні визнані “злочинами проти людства”

Уряд США визнав дії ЗС РФ злочином проти людства

США офіційно визнали дії армії РФ в Україні “злочинами проти людства”.

«На підставі ретельного аналізу законодавства та існуючих фактів я визначив, що російські війська та інші російські чиновники скоїли злочини проти людства в Україні. Представники російських військ вчинили вбивства та страти українських чоловіків, жінок та дітей; тортури цивільних осіб у в’язницях, биття, ураження електричним струмом та симуляцією; згвалтування; сотні тисяч українських цивільних осіб були депортовані до Росії, включаючи дітей, насильно розлучених зі своїми сім’ями. Ці дії не є випадковими чи спонтанними; Вони є частиною великої та систематичної атаки Кремля на громадянське населення України». – Державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Ми використовуємо визначення «злочину проти людства» для кричущих злочинів. Сьогоднішнє визначення наголошує на приголомшливому масштабі людських страждань, викликаних Москвою для цивільного населення України. Ця ухвала також відображає вирішальні зусилля Сполучених Штатів із залучення російських військ та інших російських чиновників, відповідальних за їх злочини проти народу України.

Ці злочини що неспроможні залишатися безкарними. Усі винні мають відповідати. Як показує сьогоднішнє визначення, Сполучені Штати шукатимуть справедливості для народу України стільки, скільки потрібно».

Ентоні Блінкен, державний секретар США

Віце-президент США Камала Гарріс назвала дії російської армії в Україні злочином проти людства. Про це вона сказала на Мюнхенській конференції з безпеки у суботу, 18 лютого 2023 року.

Так, за словами Гарріс, немає сумніву, що дії російської армії в Україні – це злочини проти людства.

“Як юрист я знаю чітко про важливість збирання фактів та перевірки законності. У разі дій РФ в Україні ми досліджували докази. Ми знаємо правові стандарти. І тут немає сумнівів, це злочини проти людства”, – заявила вона.

Залишити відповідь