МЗС РФ видало свого нациста Мільчакова за українця

Командир ДШРГ «Русич» Олексій Мільчаков подав позов до МЗС РФ за своє зображення у брошурі про українських нацистів. За півтора місяці до подання позову стало відомо, що Мільчаков, військовослужбовець МО РФ виявив своє зображення у брошурі “Україна: центр світового нацизму”.

Мільчаков ніколи не приховував своїх нацистських переконань

МЗС РФ використало фотографію командира ДШРГ «Русич» як доказ наявності нацизму в Україні Пропагандистську брошуру під назвою «Україна — центр світового нацизму» зі своєю фотографією всередині Олексій Мільчаков виявив у бійців Росгвардії. Про свою знахідку він обурено написав у каналі ДШРГ «Русич». «А ось такий зміст журналів, що йде до Росгвардії. Упорядник-пропагандон, мабуть, нюхав сіль та меф», — написав Мільчаков. За даними Фонтанки, поширенням пропагандистського матеріалу займається МЗС РФ. При цьому на прямий запит видання відомство відповіло, що не має відношення до брошури.

Олексій Мільчаков – засновник підрозділу прокремлівських неонацистів ДШРГ «Русич», який бере участь в російсько-українській війні з 2014 року. Після початку війни в Україні бійці підрозділу неодноразово закликали вбивати та катувати українців, а також опублікували відео із кастрацією полоненого українського солдата. Через два роки війни МЗС РФ нарешті знайшло нацистів в Україні. Але є нюанс.

Брошура з фотографією фашиста Мільчакова – чинного сержанта Міноборони РФ поширює на своїх ресурсах пропаганда Міністерства закордонних справ РФ. Брошура названа – «Україна: новий центр світового нацизму». Вказано, що тут зображено українських ідейних нацистів, які були ліквідовані. Там зображено цілком собі живі фашисти з Петербурга і серед них – Олексій Мільчаков.

Публікація зображення «мала на меті формування негативного іміджу позивача», оскільки на фото Мільчаков представлений як бойовик забороненої в РФ організації. У документі уточнюється, що позивачу завдано не лише шкоди честі, гідності та ділової репутації, але також публікація «викликала глибокі моральні страждання та душевні хвилювання, які можуть негативно позначитися на виконанні бойових завдань».

Мільчаков просить визнати репутацію відомості на 18-й сторінці брошури «Україна: новий центр світового нацизму», зобов’язати МЗС видалити розміщену в соцмережах і на сайтах посольств інформацію, а також розмістити на цих ресурсах резолютивну частину рішення суду. Стягнути з відомства компенсацію моральної шкоди у вигляді двох мільйонів рублів.

Залишити відповідь