ЗСУ знищили елітну групу ДРГ «Сенеж»

ЗСУ знищили елітну ДРГ ЗС РФ

28 липня біля села Мхи Семенівського району Чернігівської області, розвідгрупа зі складу одного із розвідувальних батальйонів сухопутних військ ЗС України, під час пошукових дій у лісовому масиві виявила та атакувала російську диверсійну групу.

У російських диверсантів було якісне спорядження, були одягнені в маскувальні костюми, автомати у кожного були з оптичними та тепловізійними прицілами та глушниками, велика кількість боєприпасів, вони були готові до бою.

зброя ліквідованої ДРГ ЗС РФ
Зброя ліквідованої ДРГ ЗС РФ 322 Центру спеціальних операцій («Сенеж»)

Деталь: один із ліквідованих диверсантів, після поранення в ногу, встиг накласти собі якісний турнікет – ця група мала сучасні аптечки, без джгутів Есмарха, які росіяни видають по штату своїй звичайній «одноразовій» піхоті.

Знайти диверсійну групу в глухому лісі за відсутності щільної лінії фронту – це однаково що знайти голку у стозі сіна, а знищити за таких умов групу – виявити надзвичайні здібності.

Бій група на групу відбувалася на короткій дистанції, у щільному лісовому масиві, допомога до бійців ЗСУ не могла дійти швидко, все вирішили високий рівень вогневої підготовки, правильна тактика, а головне — характер українських воїнів, що рішуче пішли вперед: діяли злагоджено як одна команда.

У ході бою з ДРГ ЗС РФ, група ЗСУ втрат не мала

Під час бою російські війська намагалися надати вогневу підтримку диверсантам. Групу «Сенеж» підтримали кілька дронів та артилерійська батарея, що діяла з території Брянської області. Але підрозділи ОК «Північ» ЗСУ завдали кілька точних ударів у відповідь по позиціях на території РФ, російські війська зазнали втрат і російська артилерія була придушена, вражена одна гармата.

Шеврон 322 Центра ССО ЗС РФ «Сенеж»

У ході бою на місці було знищено 5 російських диверсантів, ще один поранений росіянин намагався втекти, але далеко не пройшов і стік кров’ю.

За даними російських джерел, у складі знищеної групи були лише офіцери, три з них у званні майорів, один капітан, один – старший лейтенант. Звання та ім’я шостого уточнюється.

«Сенеж» – це еліта еліт російської армії, найкращі з найкращих, після ретельного відбору. Російську ДРГ знищила українська розвідгрупа, що складається з військовослужбовців-добровольців, які мобілізувалися 2022 року, і пройшли якісну підготовку. Це не перша битва цієї розвідгрупи ЗСУ з російськими диверсантами.

Російські ССО публікують відео, як їхні групи діють у прикордонних районах України. З їхніми групами були раніше контакти, ЗС РФ несли втрати. Але 28 липня вперше таку групу було знищено у повному складі.

P.S.: Інформацію про ліквідацію елітної групи ЗС РФ підтверджують і російські джерела-за словами ВЧК-ОГПУ, 28 липня поточного року група фахівців 322 Центру спеціальних операцій «Сенеж» (діє у складі головного управління генштабу збройних сил Росії (ГРУ)), потрапила у засідку.

Телеграм-канал ВЧК-ОДПУ підтвердив загибель ДРГ у повному складі.

У телеграм-каналі зазначили, що ціною загибелі спецпризначенців стало бажання заступника начальника 322-го центру «вислужитися» перед командуванням російських сил спеціальних операцій, сподіваючись отримати нове звання.

Серед загиблих:

  • гвардії капітан Ларіонов В’ячеслав Андрійович;
  • гвардії майор Асанов Михайло Олександрович;
  • гвардії капітан Солдаткін Віктор Юрійович;
  • гвардії старший лейтенант Головченко Валерій Олександрович;
  • гвардії майор Поспєлов Андрій Іванович.

Фотографії знищених членів ДРГ

Втрати армії РФ на 2 серпня 2024 року, за оцінками ГШ ЗСУ – близько 580590 (+1100) осіб загиблими та пораненими:

Втрати армії РФ на 02.08.2024 – близько 580590 (+1100) осіб загиблими та пораненими

Залишити відповідь