ЗСУ нанесли ракетний удар по аеродрому Саки

Збройні сили України в ніч на 26 липня вдарили по військовому аеродрому “Саки” в анексованому Криму, повідомляє телеграм-канал Astra з посиланням на джерела в екстрених службах.

Внаслідок удару спалахнув боєкомплект, поранено двох військовослужбовців. За даними телеграм-каналу “Кримський вітер”, вражений склад із боєприпасами: “Ракети “повітря-повітря” в Саках полетіли в повітря. Разом із бортами”. До Новофедорівки у Сакському районі, де розташований аеродром, уночі виїжджали машини швидкої допомоги.

Крім аеродрому, українські військові, за даними Astra, вразили місце дислокації російської ППО за п’ять кілометрів від села Шовковичне в Сакському районі, внаслідок чого було знищено встановлення радіолокаційної станції.

Міноборони Росії при цьому не повідомляло про атаку на анексований Крим. Відомство прозвітувало про знищення шести безпілотників над Ростовською та Курською областями.

Загалом, як стверджують джерела телеграм-каналу, ЗСУ вдарило по Криму чотирма ракетами, дві з яких збили російські системи ППО.

У ЗСУ пізніше підтвердили удар по летовищу. “Це один з оперативних аеродромів, який Росія використовує для контролю повітряного простору, зокрема акваторії Чорного моря, та завдання ударів авіації по українській території”, – йдеться в повідомленні Генштабу.

В ГШ ЗСУ наголосили:

Важливо зазначити, що летовище прикривали “сучасні” російські засоби ППО, які вкотре не змогли захистити важливий військових об’єкт рф.

Спільна бойова робота всіх складових Сил оборони по важливих цілях збройних сил рф триватиме і далі.

Залишити відповідь