Прорив кордону у Курській області. СВО йде за планом?

Вранці 6 серпня російська влада повідомила про спробу прориву кордону в Курській області. Телеграм-канали, пов’язані з російськими силовиками, пишуть про бої.

Зазначається, що колони техніки рухаються у напрямку населених пунктів Курилівка та Гончарівка Курської області.

Російські ЗМІ скаржаться, що українським формуванням вдалося завести на територію Росії кілька одиниць броньованої техніки. За їхніми словами, напрямок – Курилівка та Гончарівка.

Росіяни кажуть, що “озброєні формування” працюють із РЕБом, що ускладнює роботу дронів. При цьому про рух “трьох танків та піхоти” також пишуть паблики міста Суджа, який обстрілюють уранці. Обстановку називають “складною”.

Варто зазначити, що останній населений пункт розташований неподалік міста Суджа Курської області. Губернатор Курської області повідомив, що область зазнала атаки БПЛА ЗСУ, було нібито збито 26 безпілотників, під час обстрілу міста Суджа було поранено п’ятьох людей, у тому числі троє дітей.

Губернатор Курської області вже поспішив запевнити, що прорив був безрезультатним. Однак деякі канали зазначають, що повідомлення про те, що “противника відкинуто” – передчасно. За їхніми даними, військовим вдалося закріпитися в одному із населених пунктів поблизу кордону.

Водночас, керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко пише, що з Курської області “багато буде новин”. За його словами, угруповання армії Росії “Північ” провалює оборону.

Російські воїнкори брешуть про контрольованість ситуації в Курщині. Росія не контролює кордон

При цьому сусідня Сумська область України, м. Суми зазнали ракетного обстрілу з боку РФ після 14.00 години 6 серпня.

Російські джерела стверджують, що у складі ДРГ було близько 100 осіб, озброєних гвинтівками М4 із комплектом гранат та вибухівкою. За деякими даними, в ній є члени «Російського добровольчого корпусу», військовослужбовці 22-ї окремої механізованої бригади ЗСУ та бійці територіальної оборони.


Залишити відповідь