Росіяни вчинили військовий злочин: закололи полоненого мечем

Російські Z-пабліки поширили фотографії закривавленої людини, що лежить на землі, імовірно українського військовослужбовця, в груди якого встромлений меч з написом “За Курськ”. На руці вбитого видно сірий скотч – його руки могли бути зв’язані. Знімки були зроблені в місті Новогродівка Донецької області, недалеко від Покровська, дійшли висновку OSINT-аналітики, які проводили визначення геолокації зроблених кадрів.

Росіяни стратили полоненого мечем. Брудні збоченці вважають себе “лицарями”, чи ще кимось
Російські військові стратили полоненого

Генпрокуратура України розпочала кримінальне провадження у зв’язку з порушенням законів та звичаїв війни, а також умисним вбивством.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець надіслав листи до ООН та Міжнародного Червоного хреста, щоб вони зафіксували “черговий військовий злочин” російської армії.

Страту мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками підтвердив Омбудсмен Лубінець:

У червні генпрокурор України повідомив, що з початку повномасштабної війни РФ проти України російські військові вбили щонайменше 61 український військовополонений.

Залишити відповідь