Росіяни розстріляли полоненого за “Слава Україні”

Російські окупанти розстріляли полоненого, який сказав “Слава Україні” замість того, що його змушували.

На відео російські окупанти розстрілюють полоненого українського військовослужбовця за фразу “Слава Україні”.

З того, що відбувається на відео, можна припустити, що українського полоненого солдата росіяни змушували сказати на відеозапис щось проти України або “на славу Росії”.

Мужній солдат не підкорився і сказав “Слава Україні!”, після чого його розстріляли

Його останніми словами було “Слава Україні!” Вічна пам’ять герою!

Усі російські окупанти відповідають за скоєні злочини.

Оновлення 07.03.2023.:

Журналіст Юрій Бутусов стверджує, що полоненого примушували зняти український шеврон.
Служба безпеки України порушила кримінальну справу за статтею “Порушення законів та звичаїв війни” (частина 2 статті 438 КК) після появи в мережі відео ймовірного вбивства беззбройного полоненого за гасло “Слава Україні!”. Про це повідомив генеральний прокурор України Олексій Костін.
Ветеран російсько-української війни, Масі Наєм, брат відомого журналіста Мустафи Наєма, увечері 6 березня оголосив нагороду за інформацію про загиблого героя або імена його вбивць. До його ініціативи приєдналися інші. Станом на ранок 7 березня сума винагороди за інформацію про вбивць складає 20.000 доларів.

Генштаб ЗСУ повідомив, що загиблий герой, за попередніми даними, – військовослужбовець 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького, Тимофій Миколайович Шадура.

«Я думал, такое бывает только в фильмах. Я думал, что человек не может ТАК смотреть в лицо смерти. Зная, что настал твой последний миг. Теперь я знаю, что такое достоинство»
Героям слава! Город Глуплвъ

Остаточну відповідь дадуть експерти

Ще один ймовірний військовий з відео страти

Мацієвський Олександр Ігорович, солдат роти вогневої підтримки 163 батальйону Територіальної оборони міста Ніжин 119-ї бригади сил ТРО.
На фото є характерна прикмета – закритий пластиром удар над правою бровою. Олександр отримав забій приблизно за два тижні до загибелі. Також прикметою є зелений шеврон ЗСУ, який подарував бійцю його командир взводу, має особливості, оскільки робився на замовлення. Ключовим фактом є посмертна судово-медична експертиза, зроблена перед похороном Олександра у лютому.
30 грудня 2022 року взвод у якому служив Олександр вступив у 12-годинний бій із російськими військами під Соледаром, подальша доля захисників України не відома. У лютому 2023 року тіла Олександра та ще двох бійців повернули, доля ще двох не відома.
14 лютого Мацієвський Олександр похований у Ніжині.

Полонений росіянин, мобілізований в Псковську дивізію ВДВ, повідомляє про наказ не брати живими в полон українців

Командир 1го батальйону полку “Азов” Олег Мудрак до та після трьох місяців полону проведених у колонії Оленівка. Помер у лютому 2023 року
Військовополонений українець зліва і військовополонений росіянин зправа

Залишити відповідь